pondělí 20. srpna 2012

Rozmístění armády

Kdo vyhrál INI?
Tento článek nastíní některé možnosti rozmístění armády pro vaši hru.

Nejprve je nutné uvědomit si, že na začátku hry si nerozmisťujete celou armádu najednou, ale že se s oponentem střídáte.

Určíme, kdo vyhrál iniciativu a potom dojde k rozmístění armády. Hráči se střídají po jednotkách. První jednotku umístí hráč, který vyhrál iniciativu. Druhou jednotku jeho protihráč. A takto se střídají až dokonce, kdy budou rozestavěny všechny jednotky.

A nyní bude následovat série několika obrázků. Na nich si můžete představit herní možnosti, vymyslet si scénáře, prostě se nechat inspirovat.

Rozmístění na našem prvním obrázků patří mezi ta klasická. Dvě armády ve stejné vzdálenosti k cíli hry. Pozice cíle takto v rohu má za následek to, že proběhne větší množství herních kol. Skórující jednotky - pěchota - nejsou zas až tak mobilní, aby se do patřičné vzdálenosti k cíli dostali dostatečně brzo. O to je tento způsob rozmístění zajímavější pro jízdu a dělostřelectvo.

Pokud sezdáte dobu potřebnou k dosažení cíle příliš dlouhou, posuňte cíl mise blíže ke středu nebo přímo na střed herní plochy.

Druhý obrázek nepotřebuje většího vysvětlení. Jediné snad, že si můžete oblast pro rozmístění armády roztáhnout na celou délku strany hrací plochy.

Další schema je též srozumitelné a domnívám se, že nepotřebuje bližšího vysvětlení. V podstatě se jedná o variantu předešlého.

Ani závěrečný obrázek není složitý pro pochopení. V zóně rozmístění červeného hráče je cíl hry. To znamená, že se jedná o hru na obránce. Obrannou zónu s cílem mise můžete dát třeba na střed hrací plochy a protivník útočí z více stran, z rohů.

Tolik náš první příspěvek k základním pravidlům.



Žádné komentáře:

Okomentovat