úterý 28. srpna 2012

Jak na armádu?

Hra Napoleon umožňuje hrát za několik základních armád. V podstatě za takové armády, ke kterým seženete ty správné a dostatečné modely.

nejrozšířenější modely 1/72 - napoleonské války jsou ruská armáda, armáda Francie a Anglie. Je možné sehnat i armádu Pruska či Rakousko-Uherska. V těchto dvou případech musíte hledat v e-shopech důkladněji, příliš se toho u nás neprodává.

V pokročilých pravidlech se počítá s tím, že armády budou mít určité charakteristické vlastnosti nebo specifika. Například některý z národů bude mít lepší hodnoty pro morálku, jiný pro střelbu atd. Do těchto pravidel budou zahrnuty tyto země: Francie, Anglie, Rakousko-Uhersko, Rusko. Později možná i další národy resp. země (Polsko).

Do začátku bych doporučil pořídit opravdu malou armádu. To pro snadnější pochopení úplných základů herních mechanismů a též pro ušetření vašich peněz. Není horší situace než když si koupíte za velké peníze amádu a posléze zjistíte, že vás to nebaví.

Navíc doporučuji (předpoklad je, že jsou potřeba dvě armády) mít složení armád různé. Myšleno - např. Francie - pěchota, jízda a Rusko - pěchota a děla. Další jednotky a "zbraně" můžete dokoupit později.

S čím jsem začínal a vystačil si pro první hry? (pod obrázky jsou odkazy na e-shop).

FRANCIE

http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/figurky-1-72/nap-war-french-hussars-2


http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/figurky-1-72/french-line-infantry-2/p/index/0

RUSKO

http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/figurky-1-72/russian-infantry-nap-wars-2/p/index/2

http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/figurky-1-72/russian-heavy-artillery/p/index/6

Později jsem dokupoval další a další jednotky. Francouzské dělostřelce, kyrysníky - jak pro Francii tak Rusko, rakouskou pěchotu, atd.

V dnešní době mám již tolik modelů (jednotek), že se dají postavit dvě armády francouzské a dvě ruské - vše na menší formát.

Žádné komentáře:

Okomentovat